Milan a Franta na pódiu – málem.

Zlaté kolo Vysočiny – elitní podnik pro milovníky silniční cyklistiky pro licenci nemající borce, se za příjemného počasí jel v neděli, se startem a cílem opět v Rudě u Velkého Meziříčí. Ke krásnému počasí se přidala i krásná cyklistická trasa a pro celkový úspěch bylo zaděláno.
Náš cykloklub měl v ohni několik želízek. Na stokilometrovou trať se vydal Honza Hejl a zajel velmi dobře a 14 místem za 2.53:40 s průměrnou hodinovou rychlostí 34,50 viditelně ve 101 členném výsledkovém žebříčku vyčnívá.
Ještě zřetelněji se jeví jeho výkon v pořadí kategorii. V té svojí skončil sedmý. Tři vteřiny před ním skončil Láďa Stratil. Do jedné minuty se vešlo kolem Honzy 13 jezdců. Na čtyřicátém v celkové klasifikaci a na sedmém ve své kategorii skončil Martin Břeň.
Na padesátikilometrovou distanci se vydalo více než 200 jezdců všech kategorií. V kategorii –muži 40-49 se Milan Šipl blýskl časem i výsledkem. Skončil čtvrtý za 1.30.46 s hodinovým průměrem 33,05. Jedenatřicet jezdců v jeho kategorii zůstalo za jeho zády.
Kategorie 60+ má ve výsledkové listině dvanáct jmen. Opět těsně pod „pódiem“ skončil náš nezdolný a obdivuhodný František Olša . O to třetí jej rozdílem jedné minuty připravil Zdeněk Matoušek.     Všem blahopřejeme .
V závodním poli se v hlavní třídě – muži 19-39 objevili i dva naši noví členové nadějní bratři Hrabovští. Tomáš obsadil jednatřicáté místo a Jakub místo třicáté sedmé. V této kategorii dojelo do cíle 58 jezdců. Umístění bratrů je nadějné s příslibem do budoucna. Těšíme se na spolupráci.

Na Zlatém kole Vysočiny jsme viděli i mnoho známých tváří které se zúčastňují i našich podniků které pořádáme. Tak předně Otakar Košťál v kategorii muži 40-49 zvítězil a totéž se podařilo jeho neteři Klárce Staňkové v kategorii dívek do 10 let. Světlana Břeňová obsadila mezi ženami své kategorie třetí místo. Jirka Porazil v hlavní kategorii zaujal šesté místo, Lukáš Mohelský který ve „ čtyřiadvacetihodinovce“ ve Třech Studních, skvěle koučován Zdeňkem Berkou obsadil třetí místo skončil v hlavní kategorii osmnáctý abych jmenoval jen některé.   Naopak jsme letos neviděli naše poupata, sestřičky Pavlíkovi , snad nebyly nemocné…

JP